0

П ри поръчка от популярен онлайн магазин за дрехи, момиче се натъкна на смразяващи бележки, които пристигат заедно със закупената от нея рокля.

След като отворила пакета и видяла хвърчащите листчета, Аманда решила да използвала профила си в TikTok, за да сподели с последователите си травмиращото преживяване.

На видео се вижда как, изваждайки роклята, от опаковката изпадат 6 листчета хартия на всяко, от които пише "Ще умреш в този тоалет". Щом прочита бележката, Аманда прави видео, в което пресъздава отварянето на пакета. В него тя отбелязва и името на магазина, от който е направила покупката.

"Ще умреш в този тоалет".

 "Ще умреш в този тоалет".
TikTok

Тя е категорична, че случилото се не е постановка и че няма никакво намерение да пробва роклята, дори и да става дума просто за "черен хумор".

@michigansmiles84 #shein @shein_official #sheinhaul #sheingals #sheinfashionweek @SHEIN_Official @SHEIN_News @SHEIN_Japan please explain the attatched video. I ordered on Jan 15th, this dress and others. Upon opening the inner Shein package, 6 pieces of folded over papers fell out. I am scared and worried and called local police. This is not a joke. I will not be wearing or trying on this dress, even if it is a joke. #worried ♬ original sound - Amanda

Малко по-късно Аманда публикува още едно видео, в което казва, че намира бележките за изключително притеснителни и, когато ги е открила се уплашила ужасно много. Дори се обадила на полицията.  

Във видеото Аманда споделя, че преди стотици пъти е поръчвала от магазина, но никога досега не е получавала подобни бележки, а не и чувала някой да е "изпищял" от хвърчащи листчета със заплашителни текстове.  

@michigansmiles84 Update to everyone about my shein order. it is real. Yes the notes fell out and Yes I did recreate last night of what happened when I originally opened the package. #shein #sheinhaul #sheinofficial ♬ original sound - Amanda

Три дни след като получава пратката с плашещите листчета, пристига още един пакет със синя рокля. Оказва се, че тя е пратена отделно, но е в последната поръчка на Аманда, където е била и "смъртоносната" рокля, разказва тя в TikTok видео. "За щастие тук не намерих никакви бележки, Йей", възкликва тя. 

В клипа тя разказва, че е написала имейл на фирмата, но не е получила отговор, нито пък са пуснали лайф по темата. "Също така няма и телефон. Ако някой разполага, моля да ми го изпрати", обръща се тя към последователите си в социалната мрежа.

@michigansmiles84 Replying to @latina4803 latest update on shein contact support #shein ♬ original sound - Amanda

Аманда продължи да ъпдейтва хората как се развива ситуацията със "смъртоносната" рокля.

Тиктокърката качи клипче в четвъртък, в което казва, че й се е обадила представителка на магазина и й задавала въпроси относно бележките и за цялата ситуация. Също така я попитала откъде е дошла пратката.

При което се оказва, че колетът на Аманда е поръчан от Калифорния, където всъщност се събират върнатите пратки. Това означава, че не е имало време пакетът да се отвори от инспектори и да се преопакова преди да бъде изпратен на Аманда. Това твърди представителката на фирмата. 

Роклята със заплашителните бележки.

 Роклята със заплашителните бележки.
TikTok

Във видеото Аманда се обръща към човека, който е върнал роклята със заплашителните бележки. "Ако видиш това много ще се радвам да си поговорим и да разбера що за извратен номер беше това", казва тя в клипчето. 

Също така отбеляза, че фирмата иска от нея да върне всичко - рокля, бележки и оригиналната опаковка. И каза, че не е получила никакъв вид компенсация, като тя се надявала поне да може да си поръча друга рокля от същия модел, но се оказва, че е изчерпана. 

@michigansmiles84 Replying to @imsabrinalynn #update #sheindress #sheindressnotes #shein @shein_official ♬ original sound - Amanda