0

С ръбската звезда Бобан Зравкович ще забавлява дамите за 8 март в сръбския град Ниш. Офертата е за четиризвезден хотел и е на цена 250 лв. Тръгването е на 8 март, а връщането на следващия ден. В сумата са включени освен нощувка и закуска, но и галавечеря с богато меню и неограничено количество напитки. Освен легендарния изпълнител за настроението на гостите и дамите ще се погрижат и от сръбски бенд, които ще свирят цяла нощ. Към хотела има безплатен паркинг и интернет. Разполагат и с модерен спа център, където дамите могат да се отпуснат след пристигането си и преди празничната вечер. Той разполага с топъл вътрешен басейн, джакузи, тепидариум, парна баня, сауна и солна стая, както и фитнес.

Разходки

Освен богата празнична програма туристите могат да се разходят на следващия ден до центъра на града. Предлага се такси дотам срещу 8 евро. Също така биха могли да посетят Нишката крепост, която е на 12 километра от хотела, както и Паметника на освободителите на Ниш. За желаещите да останат още една вечер цената е 90 лева с включена закуска.

Друга оферта, която е за празника в Сърбия, е за Пирот. Цената е 160 лева, като в сумата е включена нощувка, закуска и празнична вечеря, отново с неограничена консумация на храни и алкохолни напитки и жива музика.

Крепости

Забележителностите в Пирот са също много. Една от тях е средновековната крепост „Калето“ или Момчиловград, която на външен вид много прилича на Баба Вида. Пазарът на Пирот е един малък хаотичен град в града. Плодовете и зеленчуците могат да са по земята, на чаршафи или пък кокетно подредени в кошници. Но пък са отгледани в чист регион. Около пазара има отлична скара, както и няколко кафани с изглед към река Нишава. Също така е хубаво да посетите Погановския манастир „Свети Йоан Богослов“, построен през 1392 г. от велбъждския деспот Константин Деян Драгаш и достроен от дъщеря му Елена, съпруга на византийския император Мануил II Палеолог. Манастирът е известен с двустранно изографисаната икона на Света Богородица, копие на Богородица Катафиги. Обителта е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е на повече от 600 години. Свещите можете да платите и в български левове.