0

С кален орел реши да прави напук на щъркела, който носи бебетата и атакува мъниче в Норвегия. Майка му и съсед са се опитали да прогонят грабливата птица, докато накрая не пристигнал лесничей, който я убил, съобщи АФП. 

Момиченцето, на 20 месеца, си е играло в семейната ферма в централната норвежка област Тронделаг, когато орелът се спуска към него. Бащата на детето разказа пред обществената телевизия Ен Ер Ко за драматичната случка, като споделя, че след инцидента то е останало с надраскано от ноктите на птицата лице и е трябвало да получи шевове по тила си. 

„Орелът дойде от нищото и сграбчи най-малката ни дъщеря“, разказа бащата, чието име не е разкрито. 

„Майка ѝ скочи и успя да сграбчи птицата, но трябваше да се бори с нея, за да пусне детето. Дойде и съсед да помага на нея и на нашето малко момиченце“, допълни той. 

Лесничеят Пер Каре Винтердал, който убива орела, разказа пред Ен Ер Ко, че птицата е приела малкото момиченце за „плячка“. 

Той заяви, че майката и съседът са успели да откопчат бебето от скалния орел, но „той е продължил да се връща“, макар „съседът да го отпъжда с пръчка“.