0

П олитическият лидер на „Хамас“ на Западния бряг заяви, че бойната групировка би била готова да освободи някои заложници, ако Израел се съгласи на 24-часово прекратяване на огъня.

Заложничка на "Хамас": Извадете ме оттук, моля ви! (ВИДЕО)

„Хамас“ няма интерес да държи жени и деца като заложници и вероятно ще бъде готов да освободи тях и чуждестранните заложници, ако Израел се съгласи на прекъсване на военните действия, за да позволи навлизането на хуманитарна помощ в Газа, заяви шейх Хасан Юсеф в интервю за „Globe and Mail“.

Юсеф призова международната общност да преговаря за пауза, за да може част от заложниците да бъдат освободени безопасно.

Припомняме, че групировката хвана като заложници жени и деца по време на първото им нападение на музикалния фестивал в Израел. 199 са хората държани в плен 

"Информирахме семействата на 199 заложници", каза Даниел Хагари, говорител на израелските въоръжени сили. Той подчерта, че "усилията във връзка със заложниците са национален приоритет" и че "армията и Израел работят денем и нощем, за да ги освободят".

ВОЙНАТА В ИЗРАЕЛ: Тел Авив няма да пусне вода и ток на Газа, докато „Хамас“ не освободи заложниците

Над 1400 са убитите в Израел при атаката на бойците от "Хамас", става ясно от най-скорошните данни на израелските власти.

Над 2750 души бяха убити при израелски удари на възмездието срещу ивицата Газа, която се намира под управлението на "Хамас", съобщават местните власти.