0

У чилищен район в Илинойс, Чикаго уволни новоназначен начален учител, след като сред родителите се разпространи възмущение от предполагаемите му публикации в социалните мрежи, показващи подкрепата му за Сатаната и описващи в подробности разстройство „психоза и мания“, което е довело до „насилствено“ поведение.

Учителят по изобразително изкуство бил назначен едва тази година на ротационен принцип в четири основни училища в областта. Предполагаемите му публикации в социалните мрежи се разпространиха по-рано този месец, като изключително популярният акаунт „Libs of TikTok“ X събра 9 милиона гледания след споделяне на снимки на публикациите му. Името на учителя не беше съобщено, но родители го идентифицираха лицето като Крис Мартин.

„ИМАМ БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО С МАНИЯ И ПСИХОЗА!“ пише в един от предполагаемите со постове учителя, който добавя: „Правих неща в състояния на психоза и мания, които бяха насилствени и нараняващи“.

Други предполагаеми публикации показват подкрепа за сатанизма и включват послания като „Убийте бедните“ и „Върнете любовта към дявола“, според Chicago Tribune.