0

О громна мистерия се заплете около една от най-известните туристически дестинации, след като група, посетила мястото се разболя тежко.

Десетки туристи казват, че са се разболели при скорошно посещение на живописния водопад Хавасупай в Аризона в отдалечена част на Гранд Каньон. Някои от пострадалите са били толкова зле, че се наложило да ги закарат до болница с хеликоптер.

Това не е първият случай със странна болест, която покосява посетителите на Гранд Каньон. Наскоро десетки се обърнаха към социалните мрежи с подобни преживявания. Мери Блеър разказа пред телевизия Fox 10, че тя и още единадесет души били на поход до, когато синът й внезапно разви симптоми, подобни на норовирус.

Той повръщал и имал диария цяла нощ. Без да знаят, други в групата също са били болни. В 2 часа сутринта била принудена да тръгне към най-близката хеликоптера площадка, за да потърси спешна помощ.

Не е ясно какво е довело до масовото заболяване, но Блеър и нейното семейство - които са опитни туристи - казаха на Fox 10, че близо 400 души са лагерували наблизо. Санитарните бани се намират трудно, каза тя.

Водопадът Хавасупай се намира в индианския резерват Хавасупай в окръг Коконино. В публикация във Facebook Туристическата служба на племето Хавасупай написа, че обществените водоизточници в резервата се тестват редовно и за последен път са определени като безопасни за консумация от човека от Отдела за вода на Хавасупай на 6 юни.