0

Д епутатът от управляващата Социалистическа партия на Албания Ерион Браче съобщи, че при земетресението в Албания тази нощ е загинал един човек – 18-годишен младеж от Люшня, предаде АТА.

Момчето е загубило живота си, като се е подхлъзнало по стълбите в опит да излезе от жилището си, докато е било в тежко психическо състояние и е било обхванато от паника заради земетресението. Близките на момчето потвърдиха информацията, пише агенцията.

Албания беше разтърсена от земетресение малко след полунощ, което беше усетено в Люшня и Дивяка (източната част на Централна Албания) и селата около тях, отбелязва АТА. Проверки са потвърдили, че земетресението не е причинило материални щети.

Като се позова на данни на албанския институт по геонауки, Браче каза, че първоначалният трус е бил в 00:17 ч. местно време (01:17 ч. българско време) с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер и епицентър село Шалйъс близо до Елбасан, Централна Албания.

Той допълни, че в 00:23 ч. (01:23 ч. българско време) е последвал вторичен трус с магнитуд 2,6 със същия епицентър. 18-годишното момче е било открито мъртво след трусовете. То живеело с родителите си и страдало от проблеми с тревожността и аутизъм, за които се лекувало, посочва АТА.