0

Е дин човек е загинал, а други трима са били ранени, след като част от кран е паднала от сграда в американския град Форт Лодърдейл, щата Флорида.

Екипите са били в процес на увеличаване на височината на крана, когато част от него се е срутила, съобщиха официални лица, цитирани от BBC. Снимки от мястото на инцидента показват, че огромната метална конструкция е паднала върху автомобил, който се е движел по мост, смачквайки предната му част.

Един строителен работник е загинал, след като е паднал заедно със секцията на крана. Двама от ранените са откарани в болница, а на трети е оказана помощ на място. Длъжностните лица не посочват имената на жертвите, включително на загиналия строителен работник.

Един от шофьорите разказва пред телевизия NBC, че колата му е била повредена от падащата част от крана, която е отскочила от колата му и се е приземила върху съседния автомобил. "Шофирах и усетих натиск, погледнах нагоре и видях синята конструкция да пада и набих спирачки", разказва Марк Серези пред NBC 6.

"Имам голям късмет, че съм жив", добави той. Длъжностните лица заявиха, че все още не знаят каква е причината за падането на частта от крана и за неопределено време са затворили моста на югоизточното 3-то авеню, докато разследват около мястото на инцидента.