0

П убликуваха кадри, на които се вижда как турските сили за сигурност залавят заподозрян, за когото се смята, че стои зад смъртоносния взрив в Истанбул.

БГНЕС

Полицейските екипи идентифицираха заподозряната жена въз основа на външния ѝ вид, установен чрез снимки. Те са заснети от охранителни камери в близост до мястото на експлозията, при която загинаха шестима души, а 81 бяха ранени.

В понеделник полицията в Истанбул съобщи, че е задържала 46 души във връзка с експлозията, включително сирийката Ахлам Албашир, за която се предполага, че е поставила бомбата.

При първоначалния разпит жената казала, че била обучена от кюрдски бойци в Сирия и е влязла в Турция през северозападния сирийски регион Африн, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Държавната телевизия ТРТ излъчи кадри как полицията ескортира жена - главния заподозрян, от апартамент след среднощна акция. Жената с къдрава коса и лилав анцуг с надпис "Ню Йорк" върху него бе заснета как е отвеждана от полицията в полицейския участък. При обиска полицията е използвала полицейско куче и е открила пари, злато и муниции.