0

Н овородено бебе за малко не почина, след като майката му го е оставила да умре върху мравуняк, пише Daily Star.

Бебето на един ден беше открито покрито с ухапвания от мравки от ужасен минувач и откарано по спешност в болница в Миленино, Русия, след като беше изоставено от майка си, която беше арестувана.

Николай Пахомов, мъжът, който намерил момиченцето, каза пред местните медии, че е смятал плача на бебето за мяукане на котенца, преди да направи ужасяващото откритие. 25-годишният Николай каза: „Автоматично набрах „112“ и се обадих на парамедиците. Свалих тениската си, увих бебето в нея и я занесох до линейката“.

Медиците, които казаха, че е здрава с изключение на ухапвания от насекоми и слънчево изгаряне, извикаха местен свещеник, който нарече малкото Мария Николаевна в чест на нейната спасителка. Мария е под попечителството на местните служби за деца и вече има семейна двойка, която чака да я осинови, съобщават местни медии.

По-късно полицията издири 32-годишната майка на бебето Надежда Сорокина от Фатеж, Курска област, която сега е изправена пред обвинение в опит за убийство. Съобщава се, че самотната майка на три деца е признала, че е родила момиченцето на 22 юли, преди да го изостави, защото не може да си позволи да храни четвърто дете.