0

Т ийнейджърка ослепя след десетилетна диета с чипс и пържени картофи.

Ужасяващата история беше разкрита от благотворителната организация за хранителни разстройства BEAT, която е отбелязала седемкратно увеличение на здравословните проблеми в последствие на вредни храни за последните пет години.

Болното момиче е с аутизъм и от години яде само чипс и пържени картофи, обясняват родителите й Сам и Дейв Милдън пред Mirror. Те се притеснявали, но лекарите ги уверили, че теглото на дъщеря им е наред.

Но последните осем години на строго ограничена диета причинили хранителен дефицит, толкова изразен, че момичето ослепяло и едва не умряло. До ужасът се стигнало, когато Бела станала на 12 и започнала да се блъска в разни неща. След това един ужасен ден майка й я намерила припаднала у дома.

В болницата лекарите установили, че нивото на витамини в тялото й е като на човек, който живее в Третия свят . Бела, сега на 16 години, има малко известно, но потенциално опасно хранително разстройство, наречено разстройство на избягване/ограничаване на приема на храна . Страдащите, които могат да бъдат както възрастни, така и младежи, силно ограничават видовете храни, които могат да ядат.