0

37-годишна жена беше нападната и тежко ранена от три вълка в зоологическа градина край Париж. Полицията и прокуратурата разследват случая, предаде АФП.

Жената е била нахапана "по врата, прасеца и гърба" в зоологическата градина "Тьори" на около 40 км западно от френската столица, съобщи очевидец.

Маривон Кайлибот, главен прокурор във Версай, заяви, че животът на жената е в опасност. По-късно през деня източник заяви, че нараняванията ѝ вече не са животозастрашаващи.

Смята се, че жената е излязла сама на джогинг, след като е прекарала нощта със семейството си в къщичка в сафари стил в зоопарка, която той рекламира на уебсайта си на цени между 220 и 760 евро на вечер.

Според рекламите на зоологическата градина къщичките в зоната на вълците обещават "тишина и почивка". Те предлагат "единствено по рода си, много интимно преживяване с арктическите вълци, които ще можете да виждате от дневната".

„Жената се озовала в зоната за сафари, която би трябвало да е ограничена за автомобили. Именно там тя е била нападната от три вълка", каза Кайлибот.

„Не е ясно дали е допуснала грешка или пътеката не е била ясно обозначена", добави прокурорът.

„Първите спасители са пристигнали на мястото много бързо“, каза Кайлибот.

Източник, запознат със случая, заяви по-рано, че жената трябва да е преминала през "системите за сигурност, изкоп и електрическа ограда, за която се предполага, че държи животните вътре".