0

Р уският президент Владимир Путин предизвика поредните върпоси около здравето си, след като беше забелязан да заспива на важна среща, пише „Дейли мейл“.

Видео засне 69-годишният президент, който беше очевидно задрямал по време на заседание на държавния съвет за развитието на туризма в Русия. Случката идва на фона на твърденията, че Путин се е „оплакал на лекарите от умора и недостиг на въздух“ по време на пътуването си до Далечния изток на Русия, където е присъствал на големите военни учения „Восток-2022“. Кадри от заседанието на Държавния съвет също показват служители на Путин, които отчаяно се опитват да държат очите си отворени, докато слушат речи. “Дейли мейл“ обаче отбелязва, че всичките един след друг загубили битката със съня.

Кадри, на които Путин очевидно заспива по време на срещата, съчетани с твърдения, че се е оплакал на лекарите от умора и недостиг на въздух, пораждат нови съмнения относно здравословното му състояние, припомня британският таблоид. Двойник на Путин е в постоянна готовност да го замени, в случай, че руският президент не може да изпълнява задълженията си, пише Телеграм каналът „General SVR”, който отдавна твърди, че Путин страда от сериозни здравословни проблеми. „Още преди полета за Камчатка президентът на Русия Владимир Путин имаше проблеми с бъбреците, появи се оток на лицето му, и ясно се появиха „торбички“ под очите му. Въпреки употребата на лекарства, няма подобрение. При пристигането си в Камчатка Путин се оплака на лекарите от умора и задух. Но въпреки това президентът реши да участва в предварително планирани дейности. „Двойник на президента е готов да помогне”, посочва каналът.

Въпроси за здравето на Путин циркулират в медийното пространство от началото на войната в Украйна през февруари. Западни издания твърдят, че стопанинът на Кремъл страда от рак или Паркинсон и че редовно се подлага на интервенции. По време на ученията „Восток-2022“ някои медии отбелязаха, че Путин накуцва и върви сковано, преди да приседне.