0

П ояви се нестандартна оферта в мрежата по повод Свети Валентин. Приют предлага кастрация на бившия ви срещу скромно дарение в размер на 50 долара.

В Деня на влюбените център за осиновяване на домашни любимци Homeward Bound в Ню Джърси офертира онези, които са били отхвърлени в любовта. Човек с разбито сърце може да дари 50 долара на приюта, като в замяна ще получи котка, хваната от улицата, която да кръсти на бившия си и след това да бъде кастрирана.

"След като получи име, котката ще бъде кастрирана и обезпаразитена, преди да бъде пусната обратно в колонията си като част от нашата програма "Капан-кастриране-връщане" (TNR)", отбеляза приютът в поста си в социалните мрежи.

Ерик Шварц, директор по развитието на Центъра за осиновяване на домашни любимци Homeward Bound, разказ пред CBS News, че идеята за кампанията е дошла от доброволец в приюта, а слоганът "някои неща не трябва да се размножават" е създаден по-късно. Г-н Шварц смята, че идеята е толкова популярна, защото е "близка до хората". "Защото, независимо дали искат да говорят за това открито или не, мисля, че в съзнанието им изниква образ или име, когато мислят за слогана", отбелязва той. "Така че той просто се наложи и ние със сигурност сме благодарни за вниманието, което може да привлече към тези животни.", добави директорът на приюта.

Г-н Шварц сподели, че Homeward Bound е получил около 50 предложения за имена на диви котки чрез обаждания и дарения.

За онези любители на животните, които се интересуват от това да помогнат на котките и да потърсят възмездие за бившия си, е важно да знаят, че има специфични насоки за даване на имена на дивите котки, участващи в събитието. От приюта посочват, че могат да се използват само първи имена или прякори. След като на дивите котки, участващи в инициативата, бъдат дадени имена и те бъдат подложени на кастрация, те ще бъдат въведени отново в колонията на дивите котки - на същото място, където са били открити първоначално в рамките на програмата.

Постъпленията, генерирани от даренията в рамките на "Кастрирай бившата си", ще бъдат разпределени директно в подкрепа на програмата за TNR на приюта. Тази инициатива играе решаваща роля за хуманното управление на популацията на диви котки в Ню Джърси. "Нашата програма за кастриране и освобождаване ни позволява да изведем част от тези бездомни котки от улиците", казва Шварц пред CBS News.

* Източник: NDTV