0

Б ившият крал на Испания Хуан Карлос беше обвинен, че тормози своя бивша любовница, съобщава „Daily Мail”.

Германската бизнесдама Корина цу Витгенщайн-Сайн, чиято петгодишна връзка с краля приключи през 2009 г., продава имението си, след като разкрила на приятели, че се страхува за живота си, заради бившия монарх.

Корина, която на 57 и е с 27 години по-млада от Хуан Карлос, го обвини, че я тормози заради "подаръци" на стойност 65 милиона евро, включително произведения на изкуството и бижута, които той й е дал и сега си ги иска обратно. Тя вярва, че испански тайни сили стоят зад ужасяващото нападение над имота й през 2017 г.

От 2020 г. тя е въвлечена в съдебно дело срещу Хуан Карлос, който сега живее в луксозен хотел в Обединените арабски емирства. Германката го обвини, че я е заплашвал и шпионирал. В скорошен подкаст, Corinna and the King, майката на две деца твърди, че Хуан Карлос й е дал „годежен“ пръстен за 900 000 евро през 2009 г. и го описва като „съпруга на сърцето ми“.

Славата на Хуан Карлос се носи от години. Въпреки, че е женен от десетилетия, Амадео Мартинес Инглес написа книга за него, озаглавена: „Хуан Карлос: Кралят с 5000 любовници“. В нея подробно са описани многото му афери и зависимостта му от секса.

Освен Корина, любовниците му включват испанската певица Сара Монтиел, белгийската гувернантка Лилиан Сартио и италианската принцеса Мария Габриела де Сабоя. Носят се слухове, че той дори се е опитал да съблазни принцеса Даяна, докато е била омъжена за принц Чарлз.