0

Г ерманската полиция съобщи, че заложническата криза  в търговския център "Алтмаркт-Галери" в източния германски град Дрезден, е приключила, предаде Ройтерс. 

"Арестувахме 40-годишния нападател. Двама заложници вече са свободни и в безопасност", заяви говорител на силите на реда.

Според полицията поведението на нападателя е било крайно объркано и е много вероятно той да има психични отклонения, допълва ДПА. 

По-рано вестник "Билд" обяви, че въоръжен мъж е убил една жена, след това е нахлул в редакцията на местна радиостанция и произвел изстрели.

Впоследствие нападателят избягал в търговския център, където е взел няколко души за заложници. "Билд" уточнява, че 40-годишният нападател е застрелял собствената си майка.

Стрелял е по вратата на радиостанцията без да успее да проникне в помещението. Никой не вдига телефона в редакцията на атакуваното радио или в търговския център, предава Ройтерс.

Първоначално полицията не потвърди подробностите около инцидентите, публикувани в пресата, но посъветва гражданите да избягват центъра на Дрезден. Властите затвориха за кратко и популярния коледен пазар в града.