0

Б ивш пилот на злополучната подводница „Титан“ загубил контрол над плавателния съд по време на предишно гмуркане. Това накарало подводницата да започне да се върти в кръг, докато ужасените пътници останали на борда с часове.

Кадри, заснети вътре в подводницата, показват как плавателният съд излиза извън контрол, карайки пилота Скот Грифит да каже: „Имаме проблем“. Екипажът е бил на 300 метра от останките на кораба „Титаник“, когато подводницата загубила контрол, разкрива клип от документален филм на BBC от 2022 г.

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Все още предлагат пътешествие до останките на „Титаник”! (СНИМКА)

Смята се, че едно от тласкащите устройства на „Титан“ е било монтирано неправилно, което причинило проблема. Документалният филм разкрива, че ужасените членове на екипажа е трябвало да чакат с часове, докато главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш ги спаси.

„Мислех си, че няма да успеем да се спасим. Ние сме буквално на 300 метра от „Титаник“ и се въртим в кръг“, разказва една от пътничеките пред BBC.

СЛУЧАЯТ "ТИТАН": Извадиха предполагаеми човешки останки на сушата

Подводницата „Титан“ се взриви на 18 юни при поредното си пътуване до останките на Титаник. Петима души на борда загинаха, сред които и Стоктън Ръш.