0

OceanGate Expeditions все още рекламира пътувания на стойност 250 000 щатски долара до останките на Титаник - броени дни, след като петима бяха убити при имплозия на обречения “Титан”, включително изпълнителният директор на компанията.

Все още стои активна обявата за пътешествие до "Титаник"

 Все още стои активна обявата за пътешествие до "Титаник"
oceangateexpeditions

Страницата, озаглавена „Експедиция на "Титан" – Изследвайте "Титаник“, все още е достъпна и предлага шанс да се гмурнете до останките на кораба в подводницата на компанията.

„Безстрашните пътешественици ще отплават от атлантическото крайбрежие на Канада за 8-дневна експедиция, за да се гмуркат до емблематичните останки, които се намират на 380 мили от брега и на 3800 метра под повърхността“, се казва на страницата.

СЛУЧАЯТ "ТИТАН": Извадиха предполагаеми човешки останки на сушата

ОТ ДЪНОТО НА ОКЕАНА: Извадиха останките от подводницата „Титан” на сушата, ето какво е останало от подводницата (ВИДЕО и СНИМКИ)

Уебсайтът на компанията все още рекламира две експедиции през юни 2024 година.

Педложението на компанията е активно, докато се водят няколко разследвания, включително криминално разследване

„Вашето гмуркане ще осигури не само вълнуващо и уникално изживяване при пътуване, но и ще помогне на научната общност да научи повече за останките и дълбоката океанска среда.“, се казва още в обявата, като се подчертава, че мисията от юни 2023 г. „се изпълнява в момента“.