0

А мериканският президент Джо Байдън за пореден път не пропусна да сгафи по време на изявление, като нарече вицепрезидентът Камала Харис „първата дама“.

Байдън се оплете като пате в калчища, докато се опитваше да обясни, че Харис не е с него, защо съпругът й е дал положителна проба за COVID-19. “Имаше малка промяна в плана за днес, защото съпругът на първата дама се е заразил с коронавирус“, обясни 79-годишния американски президент. На видео, уловило гафа се вижда, че човек от екипа на Байдън го поправя и всички избухват в смях.

Това е поредният гаф на държавният глава, които особено много зачестиха през последните седмици. От началото на войната в Украйна Байдън обявни пред американския Конгрес, че „Путин може да окупира Киев, но никога няма да спечели сърцата на иранския народ“. Няколко дни по-късно в интервю изрази недоумение „Как стигнахме до там, че Путин реши да нахлуе в Русия? Такова нещо не се е случвало от Втората световна война“.

През януари пък президентът беше уловен от включен микрофон да нарича кореспондента на Fox News Питър Доуси „тъп кучи син“.