0

П апа Франциск прие днес на частна аудиенция председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която обсъди войната в Украйна, предаде ДПА.

В продължение на 20 минути папата и Фон дер Лайен обсъдиха войната в Украйна и отражението, което тя има върху прехраната по света, както и хуманитарната кризата, която тя предизвиква, съобщи пресслужбата на Ватикана.

"Заставаме зад онези, които страдат заради разрушенията в Украйна. Тази война трябва да спре и да се възстанови мирът в Европа", написа след срещата в Туитър Фон дер Лайен. Тя се срещна също с държавния секретар на Ватикана Пиетро Паролин и с външния министър на Светия престол архиепископ Пол Ричард Галахър, който наскоро се завърна от посещение в Украйна.

Междувременно Ватикана съобщи, че пътуването между 2 и 7 юли на папата в ДР Конго и Южен Судан ще бъде отложено за по-късна дата, поради това че Светият отец има проблеми с коляното, предаде Асошиейтед прес. Това решение е взето след консултация с лекарите.

Папа Франциск използва инвалидна количка от около месец заради разтегнати връзки на дясното коляно, което прави за него трудно и болезнено да се изправя и да ходи.