0

В ъв Финландия бе ритуално взривен автомобил Tesla Model S с манекен на Илон Мъск.

Причината е в разочарованието от известната компания заради прекомерно високите ѝ цени. Всичко започнало с повреда на батерията. Но тъй като се оказало, че въпросната Tesla е на повече от 8 години, гаранцията на автомобила вече не била валидна. Смяната на батерията струвала 20 000 евро и собственикът решил, че в този случай е по-добре да взриви електромобила си. И го е сторил – изглежда наистина зрелищно. За целта гневният финландец напъхал куклата на Мъск в колата, след това я опасал с шашки динамит и в компанията на приятели се простил с електромобила, а целият ритуал може да бъде видян в YouTube.

Ден преди това стана известно, че Мъск ще плати над 11 милиарда долара данъци. Предприемачът обяви сам в профила си в Туитър данните, след като сенатор Елизабет Уорън го прикани да се издължи на държавната хазна.

“За тези, които се чудят: тази година ще платя над 11 милиарда долара данъци", пише предприемачът. Преди дни най-богатият човек в света Мъск беше обявен за "Човек на годината" от престижното списание "Тайм". Компанията му "Tesla" се оценява на около 1 трилион долара.