0

Р усия увери, че е винаги готова на преговори с американския държавен секретар Антъни Блинкън, който трябва да се срещне в четвъртък в Женева с руския министър на външните работи Сергей Лавров, след като Москва призна за независими два района от Източна Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Русия увери, че е винаги готова на преговори с американския държавен секретар Антъни Блинкън, който трябва да се срещне в четвъртък в Женева с руския министър на външните работи Сергей Лавров, след като Москва призна за независими два района от Източна Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Дори и в най-трудните моменти, ние казваме: Ние сме готови на преговорен процес, ето защо нашата позиция остава същата. Ние сме винаги за използване на дипломацията", се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, разпространен в Ютюб. Говорителката на руското външно ведомство освен това заяви, че Русия трябва първо да ратифицира договорът за приятелство с двата района в Източна Украйна, преди да се обсъждат такива въпроси, като това в какви граници Русия признава за независими Донецката и Луганската народна републики, предава РИА Новости.

САЩ ще обявят днес нови санкции срещу Русия в отговор на решението на Москва да признае двата отцепили се региона в Източна Украйна за независими и да изпратят "миротворци" там, съобщи днес Белият дом, цитиран от БТА. "Планираме да обявим нови санкции срещу Русия в отговор на днешните решения и действия на Русия", каза говорителката на Белия дом и добави: "Координираме със съюзниците и партньорите си обявяването на санкциите".