0

Р уската държавна информационна агенция ТАСС изпраща нов кореспондент на борда на Международната космическа станция - космонавтът Олег Артемиев ще бъде специален пратеник, съобщи агенцията.

Руската държавна информационна агенция ТАСС изпраща нов кореспондент на борда на Международната космическа станция - космонавтът Олег Артемиев ще бъде специален пратеник, съобщи агенцията.

"Надявам се, че Олег Артемиев, като нов кореспондент на ТАСС в орбита, ще може да работи ефективно, да предава новини, които ще бъдат изключителни, уникални и безпрецедентни", заяви ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин на среща с ръководството на ТАСС.

Космонавтът в момента е на подготовка за третия си полет. Той заедно с Денис Матвеев и Сергей Корсаков трябва да тръгне за МКС на 18 март на борда на космическия кораб "Союз МС-21".

Олег Артемиев е вторият космонавт, който е избран за специален пратеник на ТАСС.

Информационната агенция има своето представителство на борда на МКС от 8 декември 2021 г., след като сключи меморандум за сътрудничество с Роскосмос. Първи кореспондент на ТАСС на орбита стана космонавтът Александър Мисуркин.