0

В Русия ще бъде създадено ново "детско и младежко движение" по случай стогодишнината на съветската пионерска организация.

Движението има за цел да насърчи патриотизма, любовта към родината и гражданската позиция сред децата и тийнейджърите. Отбелязва се, че членството в новата структура няма да бъде задължително, за разлика от пионерското движение.

Законопроект за създаването на такава организация може да бъде внесен в държавната Дума след 19 май. Тя ще бъде създадена на базата на вече съществуващи организации като Руското ученическо движение, проекта " Большая перемена", „Юнармия“ и редица регионални организации.

Срещу всички нас сега се води война, срещу абсолютно всеки. Тук трябва да се оцелее. Имам познати и приятели, които не са съгласни с мен и които не разбират същността на случващото се и аз ще правя всичко възможно, за да ги накарам да приемат моята вяра, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков по време на форума "Нови хоризонти". Ето няколко основни тези, които изрече Песков:

"Понякога изглежда, че самото съществуване на Русия е сериозен дразнител за колективния Запад и той е готов на всичко, за да ни попречи да се развиваме по начина, по който искаме, и да живеем по начина, по който искаме.

Сега Западът разгръща хибридна война срещу Москва: "Не става дума само за американски и британски съветници, които казват на украинските националисти с оръжия какво да правят, дават им разузнавателна информация и т.н. Не, това е дипломатическа война, политическа война, опити да ни изолират в света, икономическа война." "Да, все още меко ги наричаме неприятелски държави, но аз бих казал, че те вече са враждебни държави, защото това, което правят, е война.

В същото време Русия е сигурна, че ще "преживее" конфронтацията със западните страни: "Имаме всичко за това". "В крайна сметка съм убеден, че всяка война завършва с мир. И този мир ще бъде този, в който гласът ни ще бъде чут, в който ще се чувстваме комфортно, в който ще бъдем в безопасност и в който ще стъпим уверено на собствените си крака.

"Виждате успехите на нашата армия, виждате героизма, проявен от нашите войници. Така че няма съмнение, че всички цели ще бъдат постигнати."

В Буча, близо до Киев, е инсцениран майсторски „кървав инцидент" и "е ясно, че украинските специалисти едва ли биха могли сами да работят толкова професионално": "За тях работи цяла армия от пиар компании, хора от телевизията, информационни съветници и специалисти по информационна война.

Лъжите за събитията в Буча бяха подхванати от медиите и след това "се разпространиха от устата на различни държавни служители": "Затова, разбира се, е необходимо безпристрастно, независимо разследване, което да разкрие цялата тази ситуация и цялата тази трагедия."

Президентът на Русия Владимир Путин, знае накъде върви страната и има огромна подкрепа: "Цялата страна го подкрепя. Сигурен съм, че <...> той е подкрепян от всички поколения на нашата страна".

"Украинците са много талантливи, мирни хора, те са наши сродници. Но те са били заблуждавани много дълго време. По телевизията, на митинги, в речите на техните лидери".

"Много трудни проблеми се решават тихо, те не могат да бъдат решени чрез мегафонна дипломация." Докладите за разговорите на лидерите не винаги "отразяват всички подробности": "По правило сухият доклад <...> очертава само рамката на засегнатите теми и понякога предава основните послания, които едната или другата страна би искала да предаде в резултат на съобщението."

"Всъщност ние с вас сега живеем в перфектна буря и момент на истината, точно тази буря и момент, които би трябвало да гарантират и защитят нашите интереси, да направят живота ви по-добър, по-удобен, по-стабилен и по-сигурен“, каза Песков.