0

Е дин от топ журналистите на руската телевизия „Россия 1“ Олга Скабеева, заяви в ефир, че Третата световна война е започнала и сега задачата на Русия е да „демилитаризира“ НАТО.

По думите на Скабеева специалната военна операция в Украйна вече е приключила и Москва има нова задача, а именно да воюва с Алианса. „Предоставянето на оръжия от Запада на Украйна означава, че сега това е глобален конфликт. Време е може би да признаем, че руската специална операция в Украйна е приключила. В смисъл, че започна истинска война, Трета световна война. Принудени сме да демилитаризираме не само Украйна, но и НАТО като цяло”, заплащи Скабеева.

„Защо говоря за това? В понеделник Донецк беше ударен не само от ракетните комплекси „Смерч” с касетъчни боеприпаси. Украинците нанесоха удари и с американски гаубици M777“, каза още тя.

По същата телевизия, но в друго предаване, водещият Владимир Соловьов каза, че руската офанзива ще спре, едва когато силите й стигнат до Стоунхендж. Коментарът на Соловьов беше в отговор на въпрос на украински експерт, който попита кога Русия ще спре настъплението си в Донбас. “Руските сили може да стигнат чак до праисторическия паметник в Уилтшир, защото британският външен министър Лиз Трус казва, че тя е тази, която води тази война“.