0

Г олемите градове в Украйна се сблъскват с нов проблем, на фона на обсадата от страна на руската армия. Украинските медии предупредиха гражданите на Киев и на още няколко големи града, че безчинстват въоръжени банди.

Охранителни камери от жилищни сгради показват как мародери, преоблечени с униформи на специалните части за борба с тероризма. Те също така са въоръжени с автомати. Предполага се, че мародерите са се появили, след като Киев и други големи градове решиха безразборно да раздадат оръжия на населението, за да се отбранява от руската атака, но някои от украинците са решили да се възползват от предоставената възможност. В отчаяните си опити да се защити, Украйна пусна от затворите престъпници и националисти, някои от които имат военно обучение.

 

 

Освен в Киев, подобни проблеми има и в Николаев и Мелитопол. Кметът на Николаевската областна държавна администрация Виталий Ким съобщи, че специално за целта ще бъдат създадени местни отряди, който да противодействат на въоръжените мародери.