0

Г енералният щаб на украинската армия заяви, че след превземането на Лисичанск - последният останал контролиран от Украйна град в Луганска област, руските сили се готвят да продължат атаката си си към градове в Донецк, които все още се контролират от Киев.

„В посока Славянск вражеските части се опитват да установят контрол над населените места Богородично, Мазановка и Долина чрез щурмови операции“, казаха от украинската армия. Сега фокусът се измества към градовете Славянск и Краматорск, двете най-големи населени места в района.

„Врагът прегрупира войските си, за да поднови офанзивата. За целта от района на град Изюм в посока на село Снижкивка беше прехвърлена батальонно-тактическа група и бяха дислоцирани допълнителни единици цевна артилерия“, се казва в съобщението на Киев.

След като превзеха град Лисичанск, руските сили вече контролират цялата област Луганск, на която се намира самопровъзгласилата се Луганска народна република. Генералният щаб съобщи, че руснаците „се закрепват в районите на селищата Лисичанск и Билохоривка“. „В Бахмутско направление противникът засили обстрела на позициите на нашите войски със цевна и реактивна артилерия по линията на съприкосновение“, се казва в още съобщението.