0

С ъпругата на украинския президент Володимир Зеленски – Олена Зеленска, призна, че говори открито за войната с децата си и разкри, че деветгодишният й син дава съвети на баща си по военните въпроси.

44-годишната Олена сподели, че е съкрушена от въздействието, което конфликтът оказва върху семейството й. Тя обясни, че двете й деца – Олександра на 17 и Кирило на 9, са при нея, докато съпругът й се занимава с тежката задача да ръководи държава в разгара на война.

„За щастие успяхме да организираме живота си по такъв начин, че децата не трябваше да ходят никъде. Дъщеря ми завършва гимнази и всички сме притеснени. Това е важен етап в живота й и за съжаление се случва в толкова труден момент от живота на нашето семейство и на страната ни като цяло“, каза Олена, цитирана от "Дейли мейл".

Първата дама на Украйна добави, че Олександра няма да може да отбележи завършването си. „Завършва гимназия дистанционно. Но тя ще кандидатства в университет в Украйна“, обясни Зеленска.

„Децата разбират, че този период ще свърши в един момент, но въпросът „кога?“ постоянно съществуват в нашето семейство. С голямата ми дъщеря е по-лесно, тя вече е голяма. Чете всичко, вижда всичко и знае какви победи трябва да постигнем, за да сложим край на войната“, споделя майката.

Според съпругата на Володимир Зеленски, 9-годишният й син Кирило е още по-заинтересован от войната и дори дава съвети на държавния глава. „Със сина ми е различно, той е един малък политолог, знае всичко, дава ни военни съвети, какво да купим. И на баща си също... Какви танкове, самолети, хеликоптери трябва да купим, какво ни липсва. Кои държави ни помагат лошо, кои държави ни помагат добре. Той е военен експерт, можете да говорите с него за това в продължение на месеци“, каза Олена.