0

Ж егите в укранската столица Киев принудиха десетки киевчани да забравят за войната, която се води в родината им, и да разпуснат на брега на река Днепър.

Жителите на Киев бяха навън в събота, за да се възползват максимално от 34-градусовите температури, като стотици се наслаждаваха на слънчевите лъчи на централния плаж на града - само седмици след като столицата на Украйна беше под обсада от нахлуващите армии на Русия и ракетни удари изравниха сградите и убиха цивилни. Това пише английският вестник "Дейли мейл".

Снимките са от бреговете на река Днепър, която минава през Киев и показва хора, които се излежават на слънце, плуват във водата и играят волейбол, а силуетът на града се вижда отвъд реката.

По-рано тази година същата гледка към града щеше да включва дим, издигащ се над силуета, докато руските снаряди бомбардираха Киев, а украинските защитници се бореха да попречат на потенциалните си завоеватели да достигнат до центъра му, пише още медията.

Много от потребителите в социалните мрежи обаче използваха повода, за да се усъмнят в тежкия живот, който са принудени да водят украинците на фона на ожесточените сражения с Русия.

В тази връзка анализатори напомнят, че Украйна е най-голямата територия в Европа след Русия, а в момента най-важните боеве се водят в източната част на страната, което е достатъчно отдалечено от столицата Киев, за да може жителите ѝ да се насладят на слънчевите бани.

ВОЕННА ЗОНА: Украинци плажуват в топъл летен ден в Киев
плаж плаж плаж
8