0

П редставители на Москва и Киев се очаква да започнат тази сутрин преговори по евентуалното прекратяване на военните действия на територията на Украйна, предават "Украинска правда" и ТАСС.

Разговорите трябваше да започнат още в неделя, като руската делегация цял ден чака украинската да пристигне в Беларус. Агенция ТАСС цитира източник, пожелал да запази анонимност, който казва, че причината за огромното забавяне е свързана с логистиката на украинската делегация. Не вярвам в резултат от тази среща, но нека да опитаме, каза украинският президент Володимир Зеленски.

Междувременно Зеленски, който от началото на бойните действия се крие в бункер в Киев и от време на време пуска видеа, за да убеди света, че не е избягал в Лвов, заяви на британския премиер Борис Джонсън, че следващите 24 часа ще бъдат критично важни за страната му. От своя страна Джонсън посочи, че ще направи всичко възможно, за да гарантира, че доставките на отбранителна помощ ще достигнат Украйна. Двамата са се договорили да продължат да поддържат тесни контакти и Джонсън за пореден път е обявил за твърдата подкрепа от страна на Великобритания за суверенитета на Украйна.