0

Р ойтерс съобщи, че районът югозападно от Киев е бил ударен тази сутрин от две ракети. Според информацията една от ракетите е ударила жилищна сграда.
Не е ясно какви са били целите. Министерството на вътрешните работи на Украйна разпространи снимки, на които се вижда, че служителите на спешната помощ помагат при евакуацията на жителите.

Кадрите показват, че няколко апартамента са разрушени изцяло, външните им стени и прозорци липсват. По тротоара има отломки. Някои прозорци на долните етажи изглеждат счупени.

От руското министерство на отбраната съобщават, че са унищожени и 821 обекта от военната инфраструктура на Украйна. "Сред тях са 14 военни летища, 19 командни пункта и комуникационни центрове, 24 зенитно-ракетни системи С-300 и Оса, 48 радиолокационни станции. Свалени са 7 бойни самолета, 7 хеликоптера, 9 безпилотни летателни апарата. Унижощети са 87 танка и други бойни самолети, бронирани машини, 28 реактивни системи за залпов огън, 118 единици специални военни машини“, каза още Конашенков. „Силите на ВМС на Русия унищожиха 8 военни катера на ВМС на Украйна", добави той

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "няма да хвърлим оръжията, ще защитаваме държавата си". По-рано беше съобщено, че САЩ са предложили на Зеленски да напусне Украйна, но той е отказал. Президентът се появи на видеозапис, заснет пред президентския офис в Киев. 
Украинският лидер увери, че ще остане в Киев. "Битката е тук, нуждая се от боеприпаси, не от разходка", е казал украинският президент в отговор на предложението на САЩ.