0

В ойната в Украйна стигна и Приднестровието. Днес взривове унищожиха радиокомуникационни кули, излъчващи руско радио, в село Маяк. В резултат на това двете най-мощни антени бяха изведени от експлоатация, съобщиха от приднестровското министерство на вътрешните работи. Няма пострадали сред служителите на радиотелецентъра и местните жители. По непотвърдена информация е било обстреляно и военно летище.

Вчера в Приднестровието имаше няколко взрива, като един от тях бе в местното министерство на сигурността в Тираспол, след обстрел с РПГ.

Разузнавателното управление на Украйна твърди, че обстрелът на Министерството на държавната сигурност в Тираспол е "планирана провокация на руските специални служби" и предполага, че това не е последният подобен инцидент:

"Очевидно е, че този случай е една от поредицата провокации, организирани от ФСБ, за да се подклажда паника и антиукраински настроения. Според авторите те трябва да оправдаят война на украинска територия или да въвлекат Приднестровието във военни действия. Или като територия с определен мобилизационен резерв, или като територия, от която руските войски могат да извършват нападения на украинска територия".

Молдова също реагира на обстрела: "Целта на днешния инцидент е да се създаде претекст за влошаване на ситуацията със сигурността в Приднестровието, което не се контролира от конституционните власти.