0

В тори ден продължава трагедията в Украйна.

Втори ден продължава трагедията в Украйна.

ЗАХАРОВА: ГОТОВИ СМЕ НА ПРЕГОВОРИ СЪС ЗЕЛЕНСКИ В МИНСКТАЛИБАНИТЕ ПРИЗОВАХА РУСИЯ И УКРАЙНА ДА СЕ РАЗБЕРАТ С МИР

РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА: РУСИЯ Е В ЗАПАДНАТА ЧАСТ НА КИЕВСПЕЦИАЛНО ЗА МОНИТОР ОТ КИЕВ

БИ БИ СИ: РУСИЯ ВЛЕЗЕ В КИЕВ

ЛАВРОВ: ЦЕЛТА НА НАВЛИЗАНЕТО В КИЕВ Е ДА ИЗБАВИМ УКРАИНЦИТЕ ОТ ГНЕТА

СЪВЕТНИК НА ЗЕЛЕНСКИ: УКРАЙНА Е ГОТОВА НА ПРЕГОВОРИ ЗА НЕУТРАЛИТЕТ

В КИЕВ СИ СПОМНИХА ВОЙНАТА

ЗЕЛЕНСКИ: ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ СЕ СТРАХУВАТ ДА НИ ОБЕЩАЯТ ПРИЕМАНЕ В НАТО

ЕС С ЯКИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

АНОНИМНИТЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА РУСИЯ

БЛИНКЪН: ЩЕ БРАНИМ ВСЕКИ САНТИМЕТЪР ОТ НАТО

РУСНАЦИТЕ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ ВОЙНАТА

БАЙДЪН ОБЯВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

Военни действия в Киев

Атаките срещу украинската столица продължават. Две експлозии бяха чути в украинската столица Киев рано тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на информационната агенция Интерфакс-Украйна. Подобни звуци са били чути вчера, когато, по данни на украински представители, военна база в Бровари, град близо до Киев, е била поразена от руски крилати ракети, при което са загинали шестима души, отбелязва Ройтерс.      Две силни експлозии бяха чути тази сутрин в центъра на Киев, констатира журналист на агенция Франс прес. "Ударите срещу Киев с крилати или балистични ракети отново започнаха. Чух две силни експлозии", написа в профила си в Телеграм заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко, предаде БТА. 

Украинските въоръжени сили свалиха вражески летателен апарат, който при падането си се е врязал в жилищна сграда и я е запалил, съобщи Герашченко. За момента не е ясно дали в летателния апарат е имало хора или не. Не е съвсем ясно дали всъщност не става дума за ракета, а не за летателен апарат, отбелязва Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че трима души са били ранени при падането на отломки от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата. На снимка, публикувана от Кличко, се вижда как двама пожарникари стоят пред горяща сграда.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в навечерието на руската офанзива срещу Украйна в Киев са проникнали групи за саботаж, състоящи се от руски войници, отбелязва Франс прес.

"Получихме информация, че групи за саботаж на врага са проникнали в Киев", каза Зеленски във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи от украинското президентство. Украинският лидер призова жителите на Киев да са бдителни и да спазват въведения в столицата от кмета Кличко комендантски час.

Украинското министерство на отбраната съобщи, че граничен пост в Запорожка област е станал обект на ракетен удар, като има жертви ранени.