0

В Беларус започнаха дългоочакваните преговори между делегациите на Русия и Украйна, от които целият свят се надява да доведат до прекратяване на военните действия.

Москва е представена от помощника на президента Владимир Медински, заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко, заместник-министъра на отбраната Александър Фомин, ръководителя на Международния комитет на Държавната дума Леонид Слуцки и посланика на Русия в Беларус Борис Гризлов.

Интересите на Украйна пък са защитени от министъра на отбраната Олексий Резников, ръководителят на фракцията „Слуга на народа“ Давид Арахамия, заместник-министърът на външните работи Николай Точицки, съветник на ръководителя на президентския офис Михаил Подоляк, депутатът от Върховната Рада Рустем Умеров и първият заместник-ръководител на украинската делегация в Тристранната контактна група Андрий Костин.

Още в неделя от Киев обявиха, че не се надяват нас успех на преговорите, както и че разговорите не означават капитулация. От страна на Москва пък изискванията са ясни – пълно разоръжаване на Украйна.