0

У крайна губи между 60 и 100 войници дневно във военните действия срещу Русия, призна президентът Володимир Зеленски в интервю за телевизионния канал Newsmax. По думите му ранените са около 500 ежедневно.

„Ситуацията в Източна Украйна е много трудна. Всеки ден губим между 60 и 100 войници и около 500 са ранени в битка“, каза той. Според Зеленски армията му източната част на страната „държи отбранителния периметър“, а в района на Харков „контраатакува и упражнява натиск“.

Зеленски каза още, че Украйна не възнамерява да отстъпи своите територии, но трудностите, свързани с тях, могат да бъдат обсъдени. "Ние не сме готови да отстъпим нито една от нашите територии, защото това е нашата независимост, нашият суверенитет. Но има определени трудности, детайли в някои територии. Тези трудности могат да се обсъждат", каза той.

„Трябва да осъзнаем коя е тъмната сила - това е Русия. И Русия със сигурност няма да спре в Украйна. Другите бивши републики от СССР, които вече са членове на ЕС и НАТО, също за застрашени“, смята той.