0

У краинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви в понеделник, че Украйна желае да проведе преки разговори между президента Владимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, тъй като Путин е този, който "взема окончателните решения".

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви в понеделник, че Украйна желае да проведе преки разговори между президента Владимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, тъй като Путин е този, който "взема окончателните решения".

"Отдавна искаме пряк разговор", заяви Дмитрий Кулеба по време на телевизионно участие, съобщи Анадолската агенция.

Като отбеляза, че Зеленски "не се страхува" от нищо, включително и от пряк разговор с Путин, той каза: "Не се страхувам от нищо: "Ако Путин не се страхува от нищо, нека дойде, да седне и да разговаря."

Украинският президент Володимир Зеленски коментира евентуалното признаване на Крим и Л/ДНР, за което Москва настоява в преговорите. "Можем да го обсъдим и да намерим компромис за това как хората ще живеят там", заяви той пред телевизия ABC. "Що се отнася до НАТО, аз охладнях по този въпрос, след като разбрахме, че НАТО не е готова да приеме Украйна. Алиансът се страхува от противоречиви неща и конфронтация с Русия".

Зеленски коментира, че е охладнял по отношение на влизането в НАТО, тъй като алиансът се опасява от конфронтация с Русия.