0

П резидентът на Украйна Володомир Зеленски обяви, че е готов на преговори с Русия във Варшава, Будапеща, Истанбул, Баку, но не и в Беларус. 

Президентът на Украйна Володомир Зеленски обяви, че е готов на преговори с Русия във Варшава, Будапеща, Истанбул, Баку, но не и в Беларус. 

Според него от територията на републиката се извършват агресивни действия спрямо Украйна. „Само така преговорите могат да бъдат честни и наистина да сложат край на войната“, публикува в неделя в Telegram Зеленски. 

Президентът заяви още, че е била сформирана мощна международна коалиция в подкрепа на страната му. Киев получава оръжие, пари и гориво от партньори, съобщава ТАСС.

На 27 февруари руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинската страна, съобщи па-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„В съответствие с постигнатото споразумение, руска делегация, състояща се от представители на Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и други министерство, включително администрацията на президента, пристигна в Беларус за преговори с украинците“, каза той. „Ще сме готови да започнем тези преговори в Гомел“, каза Песков. 

Гомел  е град в Беларус, разположен е в югоизточната част на страната на около 300 км югоизточно от столицата Минск.