0

Н ахлулата в Украйна руска армия не достигна заплануваните предни линии и при това загуби 10 000 войници, заяви днес президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеобръщение, предаде агенция Укринформ.

Нахлулата в Украйна руска армия не достигна заплануваните предни линии и при това загуби 10 000 войници, заяви днес президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеобръщение, предаде агенция Укринформ.

Нанасяме на окупаторите такива загуби, които не са виждали и в най-страшния си сън. Руската армия не достигна заплануваните предни линии, но достигна до това да има близо 10 000 убити руски военни...Това са момчета на по 18-20 години, съвсем млади, почти деца, войници, на които даже не можаха да обяснят за какво се борят и защо са на чужда земя. Русия може да даде на хората си нещо различно от смърт, заяви Зеленски, цитиран от БТА. Той подчерта, че въоръжените сили на Украйна удържат всички ключови зони на отбрана и контраатакуват окупаторите при Харков, защитавайки града. Те държат Николаев, Киев, Чернигов, Суми, Донбас, допълни Зеленски.