0

П оследният албум на британската поп икона Адел под надслова „30“ и сингълът After Hours на канадският изпълнител The Weeknd – Save Your Tears – това са най-продаваните записи в света за 2021 г. Новината потвърди Международната федерация на фонографската индустрия, като разкри, че албумът на Адел от 2021 г. е продаден в повече от пет милиона копия за два месеца. Това е и най-продаваната плоча на винил и CD.

Последният албум на британската поп икона Адел под надслова „30“ и сингълът After Hours на канадският изпълнител The Weeknd – Save Your Tears – това са най-продаваните записи в света за 2021 г. Новината потвърди Международната федерация на фонографската индустрия, като разкри, че албумът на Адел от 2021 г. е продаден в повече от пет милиона копия за два месеца. Това е и най-продаваната плоча на винил и CD.

Песента Save Your Tears на The Weeknd, която беше издаден през 2020 г., пък оглави класациите в 18 страни и беше стриймвана 2,15 милиарда пъти. През 2020 г. The Weekend счупи рекорд и с другия си сингъл от колекцията After Hours –  Blinding Lights.

В класацията на Международната федерация на фонографската индустрия за Топ 10 на световните сингли за 2021 г. след Weekend се нареждат още The Kid LAROI и Джъстин Бийбър със Stay, Dua Lipa с Levitating, BTS със Butter, а златната петорка се допълва от Оливия Родриго с Drivers license.

В Топ 10 глобални албума за 2021 г. пък след Адел следват отново Родриго с тавата си Sour, Джъстин Бийбър с Justice, Ед Шийрън с Equals („=“) и The Weeknd с After Hours.