0

Ф олкпевицата Лорена, която преди дни порасна с още една година, се оказа любителка на силните усещания и адреналина. „Получих много подаръци, но този, който най-много харесах, е от сестра ми - рафтинг по река Струма. Нямам търпение да се пусна в това приключение“, похвали се пред „Телеграф“ развълнувано изпълнителката. Оказва се, че Лорена е изключително екстремна личност. Още от дете е страшно дива, участва във всички игри с момчетата. Красавицата е родена в Стара Загора, но детството й минава в Царево край морето. „Родителите ми са разказвали, че съм била постоянно от пакост в пакост, тийнейджърските години си спомням, че бях доста по-послушна, но това дължа на възпитанието на родителите ми. Децата са лист хартия и ние сме тези, които сме отговорни какво ще напишем върху този лист“, споделя Лорена.

Самата тя от няколко месеца е майка на малко момченце на име Матео. Това е нещото, което успява да укроти ангелите й. „До 25 години бях доста бурна, бързи скорости, мотори, джетове, всякакви лудории, но сега усещам как след раждането на детето вече съм няколко идеи по-смирена и станах много по-разумна“, споделя младата майка. Все пак продължава да мечтае за любимите си екстремни изживявания, няма намерение да чака дълго, а още сега с откриване на рафтинг сезона ще се пусне по Струма с лодка. Пред нея седи и дилемата дали да скочи с парашут или първо да опита скок с бънджи. Може би и заради любовта към адреналина записва да учи криминалистика. “Струваше ми се много интересно, разследване на престъпления. Но музиката ме застигна и в 3-ти курс се отказах“.

Музиката е част от живота на хубавицата. „Всеизвестен е фактът, че съм завършила музикално училище и винаги съм мечтала да се занимавам с това, но не мога да кажа, че е на всяка цена. Светлините на прожекторите не са били моя болна амбиция“, разказва изпълнителката. Още от 6-годишна се занимава с народно пеене и танци, а музикалните награди валят още от ранна детска възраст. Завършила е народно пеене в музикална паралелка в Димитровград. Спомня си, че професионалните й изяви започват още на около 16-17-годишна възраст. „В Царево имаше една таверна, която отваряше рано и родителите ми разрешаваха да пея там, така получих и първите си хонорари от музика. Когато завършва училище, решава, че няма да продължи музикалното си образование, защото идеята да е учителка по музика й се струва доста скучна.

В живота си има нужда от екшън. Записва криминалистика, но когато музиката е в сърцето ти и е съдбата ти, от нея бягане няма. През 2006 г. Лорена се мести да живее в София и си намира работа, естествено, като певица в култовото заведение „Син Сити“.

„Спомням си на едно от първите ми участия в една от култовите дискотеки на Пловдив - облякла съм малко по-скъпата си рокля, малко по-скъпите си обувки, излизам наперена на сцената и на втората песен падам на земята, хората се притесниха и може би това ме изкара от ситуацията, защото ако бяха започнали да ми се смеят, щях да се притесня. В случая приех всичко на шега, хвърлих обувките в публиката и започнах да пея "И да паднем, и да бием пак ще се пребием" - разказва с носталгия за преживяванията си певицата.

Професионалната кариера на Лора Митева като Лорена започва от около 6 години. „Аз съм певица по сърце цял живот. Дълго работих по заведенията, след това си дадох почивка. Един ден бях с Галена в студиото при Оцко и стана въпрос за новооткритата „Хит Микс Мюзик“ и той ми предложи да подпиша с тях договор. Преговаряхме, стиснахме си ръцете и започнахме работа, стана случайно, въпреки че аз не вярвам в случайностите“ - така започва да се ражда хит след хит и кариерата на звездата тръгва нагоре. “Моите любими песни са тези, които съм преживяла, когато музика и текст излизат от сърцето, излети от душата, макар че такива песни болят, но те докосват и вълнуват“, споделя звездата. Дебютната песен на Лорена е озаглавена „Все ми е тая” и е с участието на Галена, а хубавицата още помни всеки един детайл от снимачния ден на клипа. Все пак това е първата й музикална рожба. Видеото на парчето се превърна в хит и е гледано над 3 милиона пъти до момента.

Лорена е една от изпълнителките у нас с най-много дуети и колаборации. Правила е песни с Галена, Антонио, Деси Слава, Галин, Алисия и други. „Всичките ми дуети се родиха много спонтанно, смятам, че всяка една песен носи енергията на определен изпълнител, така например реших да направя "Яка е жена ти" с Алисия, тази песен просто й отива“, казва тя. Според Лорена формулата на успеха е да правиш това, което истински обичаш. Освен с любовта към музиката отскоро хубавицата може да се похвали с най-голямата любов в живота си - тази към сина й Матео, това е и най-сладкото нещо в живота й. „Хората станаха много лоши. Мечтая за свят с повече добри хора и затова сега искам да възпитам един достоен и добър човек в лицето на сина ми“, казва за финал тя.

Два часа пяла една песен

Най-голямото предизвикателство в професионалната кариера на Лорена е първото й участие, което помни и до днес. „Беше голямо притеснение, не знаех как ще изкарам едно пълно участие, при положение че имам една единствена песен. Бях в Нова Загора, а дискотеката беше пълна, пих една водка и участието продължи два часа и половина, всичко беше във въздуха, повтарях първата песен няколко пъти, между това се шегувах с хората и беше забавно.

Не спира участията си до 9-ия месец

Отскоро Лорена прегръща в обятията си най-безценното богатство. „Най-големият приоритет в живота ми в момента е синът ми“, споделя изпълнителката. Денят й минава в грижи за детето, старае се да бъде добра майка и да възпита малкия по най-правилния начин. До помощта на бабите се стига само тогава, когато има участия. “Аз винаги съм била доста организирана и смятам, че винаги има време за всичко, когато го искаш. Детето е най-важно, но също така една жена трябва да има и своето време, затова и поднових участията си доста рано след раждането и смятам, че се справям добре доколкото мога с всичко, с което съм се захванал. И преди да роди сцената е единственото място, на което изпълнителката се чувства добре и почти до последния момент от бременността не спира с участията и музиката.