0

А нджелина Джоли е подписала 3-годишно международно споразумение с Fremantle за продуциране на игрален филм, тв сериал и документални филми. Носителката на „Оскар“, която е и специален пратеник на Организацията на обединените нации по въпросите за бежанците, според договора ще бъде в ролята на продуцент, режисьор и актриса, съобщи Deadline.

Анджелина Джоли е подписала 3-годишно международно споразумение с Fremantle за продуциране на игрален филм, тв сериал и документални филми. Носителката на „Оскар“, която е и специален пратеник на Организацията на обединените нации по въпросите за бежанците, според договора ще бъде в ролята на продуцент, режисьор и актриса, съобщи Deadline.

Първият проект ще бъде екранна адаптация на световния бестселър от 2022-ра „Без кръв“ на именития италиански писател Алесандро Барико, който в момента се бори с левкемия. Филмът ще се продуцира и снима в Италия. Анджелина Джоли споделя, че „свободата да разказва значими истории и да ги доведе до глобалната публика“ е в центъра на 3-годишния й контракт.

През 2017 г. тя придоби правата за филмиране на романа. Тогава пръв новината сподели на своята страница във Фейсбук самият писател.

Романът, който е в две части, е съсредоточен върху образа на Нина, дъщеря на собственик на ферма. Първата част се развива именно в старата ферма, където момиченцето е пасивен наблюдател на случващото се около нея, на убийството на баща й и брат й от банда, търсеща отмъщение. Във втората Нина, вече зряла жена, открива един от участниците в това ужасно престъпление и в спомените си те се връщат към епизода, дълбоко белязал живота и на двамата. Финалът ще бъде ознаменуван с неочакван еротичен взрив между тях.