Г одината е 1813, а мястото – Лондон. На почит във висшето общество са Бриджъртън. Семейство, благословено да дава на света само красиви дъщери и синове. Членовете на въпросната фамилия са в центъра на сюжета на хитовия сериал на Netflix, чийто първи сезон се разгърна в осем епизода.

Годината е 1813, а мястото – Лондон. На почит във висшето общество са Бриджъртън. Семейство, благословено да дава на света само красиви дъщери и синове. Членовете на въпросната фамилия са в центъра на сюжета на хитовия сериал на Netflix, чийто първи сезон се разгърна в осем епизода.

Най-голямото достойнство на проекта са костюмите и декорите, които пресъздават пищността в живота на елита по онова време. Както и фактът, че един епизод на вечер е достатъчен, за да те прати в страната на Сънчо. И с това се изчерпват плюсовете на „Бриджъртън“. Любопитството гъделичка единствено

въпросът „Коя е лейди Уисълдаун?“,

която публикува пикантни подробности за любовния живот на благородниците. Тук обаче прозира взаимстване от сериала „Клюкарката“, чиито интриги са на много по-високо ниво. Важно е да се спомене, че и двете поредици са базирани на книги, които излизат почти едновременно пред 20 години. Основната романтична нишка на „Бриджъртън“е плоска, а така

бурно коментираните секс сцени

не са нищо особено. На фокус са пазар на булки, съперничество между богати фамилии, дългът на първородния син и извънбрачна бременност. Актьорският състав не е лошо подбран, като главните роли са поверени на Фийби Дайневър, Реджи-Жан Пейдж, Джонатан Бейли, Руби Баркър, Клаудия Джеси и други. Актрисата и певица Джули Андрюс пък влиза в ролята на разказвач от името на мистериозната лейди Уисълдаун.

Както вече споменахме, романтичната драма е базирана на поредица от осем книги на писателката Джулия Куин.

Безспорно сериалът натрупа голяма фен база, състояща се предимно от тийнейджъри, и

счупи всички рекорди по гледаемост

в стрийминг платформата. За първите 28 дни след премиерата са го гледали над 82 милиона зрители. Проектът е влязъл в Топ 10 на най-добрите продукции във всички 83 държави, където се поддържа услугата на Netflix, с изключения на Япония. С тези постижения „Бриджъртън“ надмина „Вещерът“ и стана най-успешният проект на Netflix в цялата му досегашна история. Той вече е хит САЩ, Франция, Великобритания, Русия, Индия, Бразилия, ЮАР.

Затова не е изненада, че вече се работи по втори сезон. Засега е ясно, че в историята ще влезе нов персонаж – Кейт Шарма. В нейната рокля ще скочи актрисата Симон Ашли (Sex Education). В книгите героинята е новата тръпка на виконт Антъни, най-големият син от фамилията Бриджъртън. Именно около неговите приключения ще се завъртят следващите епизоди.