0

Н аправете Швеция отново секси! Този призив следват главните героини в сериала „Похот“, който ще провокира зрителите още със старта си на 18 март в платформата НВО Мах.

Направете Швеция отново секси! Този призив следват главните героини в сериала „Похот“, който ще провокира зрителите още със старта си на 18 март в платформата НВО Мах.

Проектът е скандална и болезнена комедия за четири жени на средна възраст от Стокхолм, които се стремят да поддържат либидото си живо в един сексуално фрустриращ свят. Става въпрос за Анете, Надя, Елен и Мартина, които са приятелки от училище.

Главните роли са поверени на София Хелин („Мостът“), Аня Лундквист, Джулия Дуфвениус и Елин Клинга. Сюжетът се заплита след като Анете (Хелин), социолог в сферата на общественото здравеопазване, трябва да проведе проучване

на тема „Сексът е път към здравето“.

Когато разбират, че Анете участва в провеждането на правителствено проучване, наречено „Направете Швеция отново секси“, останалите дами също са заинтригувани и започват да поставят под въпрос собствения си сексуален живот. Оказва ли влияние добрият секс (или липсата му) върху щастието на шведските жени над 40? Кариера, деца, бракове, разводи, независимост, здраве, добра фигура, кариера – дали всички тези неща не са изтласкали извън полезрението ни секса? Главните героини ще търсят отговори на тези сложни въпроси.

На режисьорския стол за комедията, която

ще се разгърне в осем части,

сяда Ела Лемхаген. Сценарият е дело на Франс Милиич в сътрудничество в Аса Калмер, Юлия Дуфвениус, София Хелин и Аня Лундквист. Сериалът е продуциран от Сандра Хармс и Карл Фредрик Улфунг от Miso Film Sverige AB за HBO Max.

Всички епизоди на „Похот“ ще са достъпни за гледане наведнъж на 18 март в стрийминг платформата HBO Max в 61 територии, включително САЩ, Латинска Америка, Карибите и Европа. Платформата ще е достъпна у нас от 8-ми март, когато ще замени съществуващата в момента у нас HBO GO.

„Похот“ направи своята световна премиера на 14 февруари в рамките на престижния Берлински международен кинофестивал.