0

Ч етирима от представителите на тазгодишното издание на „Евровизия“ ще пристигнат у нас, за да заснемат сценичното си представяне за песенния конкурс. Според данни, цитирани от Eurovoix, клапата за специалните видеозаписи ще щракне в София за артистите от Армения (Роса Лин с песента Snap), Австрия (LUM!X и Пиа Мария с Halo), Малта (Ема Мускат с I Am What I Am) и Швейцария (Мариус Блеър с Boys Do Cry).

Клипове 

Това е втора поредна година, в която делегацията на Малта избира именно нашата столица за терен на снимките. През 2021 г. - когато този вид записи бяха въведени в правилата на „Евровизия“, отново четири страни се спряха на България. Освен Малта това бяха още Молдова, Кипър и Гърция. Съгласно новите правила на песенния конкурс специалните записи се осъществяват, в случай че даден артист или цяла делегация не може да присъства в Торино или е възпрепятстван да се представи на сцената. Регламентът бе добавен във връзка със световната пандемия от коронавирус, като миналата година Австралия и Исландия се наложи да покажат именно тези предварителни клипове по време на официалната надпревара. Изпълнителите могат да репетират представянето си без ограничения във времето. Те обаче имат едва три опита за заснемане на представянето, всички от които следва да се случат в рамките на час. Страната участничка може да избере кое от трите представления да се използва. 

Турне 

Междувременното българските представители от Intelligent Music Project продължават да обикалят Европа и да представят своето парче Intention. Следващото им шоу е в Солун на 25 март. На 27 март пък Рони Ромеро и компания ще се изявят в Париж. На 3 април момчетата ще отидат в Лондон, където ще бъдат част от парти с участниците от „Евровизия“. На 9 април пък са в Амстердам.