0

Д ензъл Уошингтън разказа за нощта, в която Уил Смит зашлеви Крис Рок на Оскарите. Звездата от „Тренировъчен ден“ присъства на среща за писателя и епископ Т. Д. Джейкс в събота във Вашингтон, а дискусията се завъртя от кариерата на носителя на Оскар през целия живот в Холивуд и вярата му до това, което се случи между Смит и Рок.

„Е, има една поговорка: „Когато дяволът те игнорира, това значи, че правиш нещо не както трявба.“ Дяволът казва: „О, не, остави го на мира, той ми е любимият“. И обратното, когато дяволът се нахвърли върху теб, това е, защото се опитваш да направи нещо правилно. И по каквато и да е причина дяволът се сдоби с тази прчина онази нощ", каза Уошингтън пред Variety.

Той заедно с Тайлър Пери утешиха Смит след инцидента. Уошингтън разкри, че се е помолил със Смит след конфронтацията.

„За щастие там имаше хора“, каза Уошингтън. „Не само аз, но и други. Тайлър Пери дойде веднага с мен. Каза няколко молитви. Не искам да казвам какво говорихме, но кои сме ние, че да съдим? Не знам всички подробности около ситуацията, но знам, че единственото решение беше молитвата“, добави той.

Уошингтън и Пери останаха насаме със Смит по време на рекламната пауза след шокиращия момент. Всички се прегърнаха и нещата изглеждаха добре след това.

Източник каза на ET: "Театърът беше замлъкнал, след като Уил стана и удари Крис. В началото никой не можеше да разбере дали е постановка или шега. Тогава Уил започна да крещи с пълна сила. Крис беше видимо разтърсен и целият театър беше безмълвен".

По-късно Смит спечели и първия си Оскар за ролята си на Ричард Уилямс - бащата на тенис суперзвездите Винъс и Серина Уилямс - в „Крал Ричард“.

По време на речта Смит спомена  името на Вашингтон, казвайки, че легендарният актьор му е говорил за момент с Рок и го предупредил: „Внимавай. Когато си най-високо, дяволът идва за теб“.

Оттогава Смит се извини на Рок за инцидента и подаде оставка от Академията.

ДРАМА НА ОСКАРИТЕ: Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на церемонията (ВИДЕО)

ЗАРАДИ ЗВУЧНИЯ ШАМАР: Бият спирачките на няколко проекта на Уил Смит