0

А сен Блатечки и Иван Бърнев станаха ченгета в Областната дирекция на МВР в Шумен. Без почивен ден в събота и неделя двамата работиха усилено по телефонна измама, жертва на която станала Ели Скорчева. И Скорчева, и Блатечки и Бърнев дават образите си на герои на най-новата лента на режисьора Стефан Командарев с работното заглавие "Ало". Скорчева играе пенсионирана учителка, станала жертва на


телефонни измамници,

които и прибират спестяванията, трупани за да направи паметник на покойния си съпруг.

Асен Блатечки и Иван Бърнев станаха ченгета в Областната дирекция на МВР в Шумен. Без почивен ден в събота и неделя двамата работиха усилено по телефонна измама, жертва на която станала Ели Скорчева. И Скорчева, и Блатечки и Бърнев дават образите си на герои на най-новата лента на режисьора Стефан Командарев с работното заглавие "Ало". Скорчева играе пенсионирана учителка, станала жертва на


телефонни измамници,

които и прибират спестяванията, трупани за да направи паметник на покойния си съпруг.

Бърнев и Блатечки се настаниха в столовете на титулярите криминалисти ст. инспектор Добромир Герчев, ст. инспектор Тодор Иванов, които борят криминалната престъпност в града и по селата. Според полицаи, които се разминали с тях в коридорите на Районното управление на МВР в Шумен двамата напълно се вписали в обстановката и сериозно се отнесли към задълженията, които имат в работното ежедневие титулярите на кабинета.


Освен режисьора Стефан Командарев едно око на


"полицейската работа"

на Блатечки и Бърнев хвърли и директорът на ОДМВР ст. комисар Георги Гендов, който мина на снимачната площадка със сина си. Друго хлапе, което пък забелязало от терасата как мамят героинята на Ели Скорчева даде показания пред криминалистите за това което видяло. Хлапето е Борис Кайджиев, избран за статист след кастинг. Любопитно е, че баща му Владимир Кайджиев е началник сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в областната дирекция на полицията и в ресора му в частност влиза и борбата с телефонните измами.

Кинаджиите използваха уикенда за да заснемат нужните сцени в строената през 1938 година сграда на шуменската полиция. Самата сграда е архитектурна забележителност в Шумен, проектирана е от арх. Пантелей Цветков, архитектът, по чиито проект през 1928-1930 година е достроено северното крило на парламента с мраморното фоайе. Снимките в Шумен започнаха миналата седмица и трябва да продължат до началото на април, когато снимачният екип ще се прехвърли в Русе.