0

Д жулаят догодина ще е два пъти – първият си е на 1 юли, а вторият е през декември в зала 1 на НДК, научи „Телеграф“.

Легендарната британска банда „Юрая Хийп“ идва през 2022-а у нас да отбележи своята 50-годишнина. А както Мик Бокс - китарист и единствен оригинален член на бандата, каза в едно от предишните си интервюта пред „Телеграф“: „В България може която и да е песен да не изпълним, но не и July Mornning. Тя е задължителна! Често пренареждаме сетлиста, за да може в България тази песен да бъде последна, за бис“.

Софийският концерт на „Юрая Хийп“ е на 13 декември. Той е предпоследен от европейското турне на бандата, наречено From Lockdown to Rockdown – От локдаун до рок разбиване.

„Юрая Хийп“ обявиха 61 концерта в 28 страни. Преди София, на 11 декември, са в Будапеща, а след това, на 15 декември, завършват турнето си в Истанбул.

Турът за 50-годишнината на „Юрая“ тръгна през 2019-а, но бе прекъснат от пандемията. През това време издъхнаха двама от легендарните вокалисти на бандата. Кен Хенсли почина на 4 ноември 2020 г., а Джон Лоутън, който живееше в България – на 29 юни 2021 г. Преди тях в началото на миналата година си отиде Лий Кърслейк, който дълги години бе барабанист на групата. Сегашният състав на бандата, който очакваме в София догодина, са Мик Бокс (китари), Бърни Шоу (водещ вокал), Фил Ланзън (клавишни), Ръсел Гилбрук (перкусии) и Деви Римър (бас).

Концертът в НДК на „Юрая Хийп“ бе обявен и на фейсбук страницата на Тангра Мега Рок.