0

Д вама известни актьори – Елена Атанасова от Сатирата и Алексей Кожухаров, познат от множество комедийни тв продукции, разказват забавна история за недостигащите ни неща в живота. Премиерният спектакъл, на който Кожухаров е и режисьор, и автор на текста – "Липсващите 5" на театър "Криле", е на 19 март в Сити Марк арт център.

Двама известни актьори – Елена Атанасова от Сатирата и Алексей Кожухаров, познат от множество комедийни тв продукции, разказват забавна история за недостигащите ни неща в живота. Премиерният спектакъл, на който Кожухаров е и режисьор, и автор на текста – "Липсващите 5" на театър "Криле", е на 19 март в Сити Марк арт център.

Мъжът в постановката прекалено много се вторачва в липсите и превръща цялото театрално преживяване в драма, което прави всичко още по-смешно. Той преиграва като герой от латино сериал, изстрадва с античен патос всяка липса от сценичното случване, без значение от обема му. Да, точно мъжът, все по-бившият стожер в големите и малки социални клетки, защото новата реалност е, че май разменяме половете си... Разбира се, в един момент и жената, по принцип овладяна, мощна и непоклатима като египетски сфинкс, е облъчена от самосъжалението на мъжа и постепенно започва да му приглася в патетичното оплакване. И за двамата всичко става съдбовно важно, а емоциите, с които го декорират, се разпростират с "ефекта на пеперудата" – всяко пърхане предизвиква урагани.

„Докъде може да стигне мрънкането по това, което липсва в живота ни? Как да отворим очи за това, което присъства в него? Ние имаме някакъв отговор – може би е като вашия, а може би не, елате и ще разберете“, казват от екипа на "Липсващите 5".

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Националния фонд "Култура".