0

Т репетните подготовки за „Евровизия 2022“ вече са в разгара си. Групата Intelligent Music Project, която ще брани честта ни на престижния конкурс тази година, вече замина за Торино. По пътя музикантите подариха ретро пиано на летище "София", което ще бъде разположено на терминал 2, съобщи БНТ.  

"Идеята ни дойде по време на многобройните ни пътувания из Европа през последните два месеца. На почти всяко летище имаше поставено пиано, на което всеки може да седне и да посвири. Замислихме се, че в България няма подобна "инсталация“ и решихме да поправим това. Пианото е изключително красиво, много старо, но много добре запазено. Доскоро го използвахме в студиото, но то вече си има нов дом. Нека всеки, който има желание да посвири на него, да го направи без да се притеснява, защото с музика светът е по-хубав! Благодарим и на летище "София", че се съгласиха да осъществим тази идея. През 2022 г. предприятието чества своята 85-а годишнина и това е нашият подарък за тях“, споделиха те.

Intelligent Music Project призовава всеки, който реши да посвири на пианото, да се снима и да качи видеото в социалните мрежи с хаштаг #playintelligentmusic. Самите те дадоха пример, изсвирвайки на живо песента Intention, с която ще представят България в Торино.

Музикалната надпревара стартира до дни и ще бъде излъчена на живо по БНТ1 на 10, 12 и 14 май.

Intelligent Music Project ще дадат тон за песен на първия полуфинал на 10 май, като ще се изявяват под номер 7.