0

„Утре отново“ - това име носи новият пилотен сингъл на Влади Ампов-Графа, с който певецът отбелязва силно начало на предстоящия си албум. Цялата тава се очаква да излезе по-късно през 2022 г., а с първото парче от нея изпълнителят дава амбициозна заявка за разгръщането на нова страница от творческия си път.

„Утре отново“ - това име носи новият пилотен сингъл на Влади Ампов-Графа, с който певецът отбелязва силно начало на предстоящия си албум. Цялата тава се очаква да излезе по-късно през 2022 г., а с първото парче от нея изпълнителят дава амбициозна заявка за разгръщането на нова страница от творческия си път.

В„Утре отново“ разпознаваемият стил на Графа е пречупен през призмата на


ново рок звучене

с нюанси на инди и електро. Самият той споделя, че от две години насам се е върнал към свиренето на китара, а това, както личи, се отразява и на музиката му. Не е случайна и датата на издаването на трака – огледалната 22.02.2022, с която Графа иска на акцентира именно на промяната, вдъхновението и новите търсения в пътя си. Песента вече е налична за слушане в YouTube, а към нея има и видеоклип, който веднага след излизането бе залят с многобройни положителни отзиви.

„Винаги съм знаел, че Графа е рокаджия по душа!“, коментира един от феновете на певеца под видеоклипа.

Повече подробности за парчето и за неговото раждане сподели самият Владимир Ампов – Графа с публикация в социалните мрежи.

„Датата 22.02.2022 е огледална (палиндром) и е наситена с енергията на промяната.

С тази песен отварям нова страница. След толкова много години продължавам да откривам нови нюанси, нови музикални хоризонти, нови импулси. Пулсът на града е моето вдъхновение за този трак, както и за албума, който ще се появи тази година.

Работих няколко месеца върху него. Може би една от причините за различното звучене е, че в последните две години и половина се върнах към свиренето на китара и това се отразява върху начина на създаването на музиката ми, експериментирах със звуци и отново записах всички китарни партии в парчето. Исках да има мощна и модерна, електро-акустична дръм секция, пространствени инди китари и синтове, дълбока съб-бас линия.", написа той във Фейсбук.

Музиката и аранжиментът са негови, а по текста работи заедно с NDOE. На бас китарта и акустичните барабани застават Александър Обретенов и Борислав Бояджиев, а за микса и ърбан саунда изпълнителят се е събрал с Димитър Ганчев. Мастерингът е дело на Дейв Кътч.

Режисьор и оператор на видеото е Жоро Марков, а монтажът е на Юлия Накова.

"Утре отново“ е и заглавната песен на новия сериал под надслова "Мен не ме мислете", който стартира на днес по bTV. „Не го мислете много и споделяйте песента, за да стигне до повече хора, които горят в музиката и любовта, за да ги има утре отново!", каза още Графа.

Междувременно певецът зарадва феновете си с новината, че ще разгърне новото си


по-китарно амплоа

в изцяло акустичен концерт. Той ще се проведе на 11 юни в Античен театър Пловдив, а билети вече могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim на цени от 30 до 80 лв.

Преди това обаче изпълнителят на „Невидим“ се готви да изнесе специален концерт в английската столица напролет. Обичаният певец ще даде тон за песен в Лондон на 10 април. Мястото на събитието е зала 229 The Venue, а пропуски могат да бъдат намерени на цени от 30 евро за възрастен и 20 евро за деца на възраст между 14 и 18 години. По-малките малчугани няма да могат да присъстват на спектакъла.

Изпълнителят на „Давам всичко за теб“ ще поднесе подарък и на нежната половина от фенбазата си. Това ще се случи навръх празника на жените – 8 март. Специално за повода, който Графа и бендът му ще отбележат в столичен клуб, е подготвена специална селекция от песни.